Articole

Ghid cazare regim hotelier Bucuresti in apartamente de lux

Datotita experientei acumulate pe piata de inchirieri in Bucuresti, atunci cand primim diverse intrebari de la clienti si potentiali clienti legate de conditiile oferite, ni se pare ca acestea se repeta din nou si din nou. De aceea am insiruit in continuare cateva indicii si recomandari legate de ceea ce trebuie sa cautati daca doriti intr-adevar sa aveti un sejur placut in Bucuresti, intr-un apartament inchiriat pe termen scurt sau lung. 

 1. Incercati sa vedeti proprietatile "live" si nu va bazati doar pe fotografiile de pe un website.

 Sunt multe companii care pretind ca sunt "cea mai buna alternativa de pe piata", insa uita sa spuna cu ce se compara.  Cateva dintre ele se pot califica cu brio ca alternative viabile la a dormi pe o banca in parc, fiind foarte "optimiste"( ca sa ne exprimam plastic ) in ce priveste  descrierea serviciilor pe care le ofera.

Adevarul este ca multe companii de cazare in regim hotelier Bucuresti sunt doar niste "albume foto"  frumoase pe internet.  Nu sunt proprietarii apartamentelor pe care le promoveaza si uneori folosesc fotografii ale unor apartemente care nu se afla in portofoliul lor pentru a face o buna impresie. Atunci cand exista o cerere de inchiriere pentru o "poza frumoasa", de obicei folosesc fraza "Apartamentul nu este disponibil momentan, insa va putem oferi altceva ca alternativa.....".

Deasemenea, avantajul unei fotografii pe internet este ca nu se uzeaza niciodata, in schimb apartamentele isi pierd din  calitatea renovarilor initiale daca nu sunt intretinute bine.  A vedea "pe viu" apartamentele este un pas important i n a determina daca furnizorul de servicii pe care il contactati este sau nu o firma serioasa si pe care va puteti baza.

2. Comparati intotdeauna acelasi nivel de servicii cand analizati diverse proprietati si companii

De-a lungul timpului, am primit cateva comentarii ale unor potentiali clienti prin care ni se "atragea atentia" ca  nivelul preturilor pe care le practicam erau "prea mari comparativ cu piata".  Ce am aflat dupa cateva scurte intrebari era foarte interesant. Intai de toate, am descoperit ca acestia se uitau la toate segmentele pietei de inchirieri din Bucuresti.

Includeau in comparatie si apartamentele oferite spre inchiriere pe termen lung, unde singurul lucru oferit de proprietar erau peretii apartamentului si mobilierul din interiorul lor.

A compara insa un apartament inchiriat "normal" (fara a lua in calcul anul renovarii, calitatea designului interior) cu un apartament care are servicii de regim hotelier incluse in pret, este ca si cum ati compara o masina Dacia  cu o masina Mercedes. Ambele sunt masini, insa se adreseaza unor categorii diferite de clienti.

Pe langa serviciul de inchiriere in sine a proprietatii, un apartament in regim hotelier este un pachet  care ajuta persoana care il foloseste sa nu se gandeasca la altceva in afara de scopul cu care a venit in Bucuresti.  Fara batai de cap cu menaj, plati de cheltuieli administrative, reparatii.

Serviciile de administrare a proprietatii, de menaj, de plata a utilitatilor sunt parti, care luate impreuna, ofera un confort total pe parcursul unui sejur extins sau a unuia pe termen scurt in Bucuresti.

Desigur, daca bugetul dumneavoastra este limitat, trebuie sa luati in calcul toate optiunile, insa daca timpul este mai important ca suma platita in plus pentru serviciile oferite de un apartament in regim hotelier, atunci cu siguranta un apartament oferit de Corporate Apartments Bucharest este o  alternativa buna de luat in calcul.

3. Cereti ca metoda de plata transferul bancar, doar pentru a testa reactia companiei respective.
 

Cele mai de incredere companii din acest domeniu accepta ca moduri de plata atat cash, dar si carti de credit si transferuri bancare. Daca observati ca furnizorul ales nu doreste incasarea prin card sau transfer bancar a sumei, trebuie sa va puneti niste semne de intrebare.

Desigur, nu va sfatuim sa nu folositi metoda de plata cash, fiind una dintre cele mai utilizate, insa doar testarea acceptabilitatii celorlalte metode poate sa puna in lumina modul de lucru a companiei respective, legal sau "la negru", ultima cu riscuri mari asociate sejurului dumneavoastra.